Konu
:
Tavşan Budu Fırında
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Budu Fırında
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Budu Fırında
Kullanılacak malzeme (4 kişi için)
4 tavşan budu,
4 dilim jambon,
2 çorba kasığı tereyağı,
1/2 litre süt,
1 dal biberiye otu,
yetecek kadar beyaz un,
4 kalın dilim kaşer peyniri,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı: Bir gece önceden tavşanın butları süte yatırılır ve öylece bırakılır
Pişirileceği vakit sütten çıkarılan tavşan butları uzunlamasına yarılır ve dövecekle iyice yassılaştırılır
Bir tavaya tereyağıyle 4 çorba kaşığı zeytinyağı konur
Bir dal da biberiye konduktan sonra tava kuvvetli ateşe oturtulur
Yağ kızmaya başlayınca una bulanan butlar tavaya konur
Tuzu ve biberi serpildikten sonra butların iki yanı da pembeleşinceye kadar kızartılır
Ateşin kuvveti biraz azaltılır ve etler 15 - 20 dakika kadar böylece pişirilir
Yirminci dakikanın sonunda butların üstü jambon dilimleriyle örtülür
Bunların üstüne de kaşer peyniri dilimleri yayılır ve kap orta ısılı bir fırına sürülür
Burada on dakika kadar kalan yemek fırından çıkarılınca kabın çevresi sote edilmiş havuçla süslenir ve olduğu gibi sofraya çıkarılarak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul