Yalnız Mesajı Göster

Tavşan İçi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan İçi



Malzemeler
sacta pişirilmiş ve eriştelik kesilmiş yufka
1 adet haşlanmış tavuk
5 su bardağı tavuk suyu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı,

Hazırlanışı
Eriştelik kesilmiş yufkalar büyükçe bir kaba alınırüzerine lokmalık dilimlere ayrılmış tavuk etleri dizilir daha sonra tereyağı tavada eritilerek üzerine tavuk suyu ve sarımsakta eklenip bir taşım kaynatılır bu karışım yufka ve tavukların üzerine dökülüp hemen servis yapılıreğer kuru yer kaldıysa tavuk suyundan ilave edilebilir

Not: Bu tarifin adı her ne kadar tavşan içi olsada tavukla yapılan Giresun Çamoluk yöresine ait çok güzel yöresel bir yemektir

Alıntı Yaparak Cevapla