Konu
:
Tavşan Figüran
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Figüran
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Figüran
Tavşan FigüranTarifi :
Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır
Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur
Tavşanın göğüs kısmını (küp şeklinde)eklenip kavurma işlemine devam edilir
Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır
Fazla su süzülür
Küp doğranmış patates kızartılır ve tavşanlı malzeme ile karıştırılır
Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır
Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır
Sosa az miktarda tuz ve karabiber eklenir
Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır
Servis tabağına alınır sıcak servis edilir
Maydanoz ya da dereotuyla süslenebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul