Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Figüran

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Figüran





Tavşan FigüranTarifi :
Soğan, havuç soyulup küçük küp şeklinde doğranır
Mantarlar ince halkalar halinde doğranır ve sıvı yağda hepsi beraber kavrulur Tavşanın göğüs kısmını (küp şeklinde)eklenip kavurma işlemine devam edilir
Üzerine pul biber ve bir yemek kaşığı kadar un atılıp karıştırılır yarım çay bardağı kadar ılık su eklenip kavrulmaya devam edilir ve kaynaması beklenip 2 dakika daha bekletilip (kimyon, karabiber, kekik, biberiyeden istenilen eklenir) ocaktan alınır Fazla su süzülür
Küp doğranmış patates kızartılır ve tavşanlı malzeme ile karıştırılır
Fırın tepsine kâseden ters çevirilerek aralıklı birer porsiyon halinde hazırlanır
Bir kapta un sıvı yağ ile kavrulur ve süt eklenerek beşamel sos hazırlanır Sosa az miktarda tuz ve karabiber eklenir
Tepsideki porsiyonlar üzerine önce beşamel sos sonra rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek fırına verilir sıcak fırında 5-6 dakika fırınlandırılıp çıkartılır
Servis tabağına alınır sıcak servis edilir Maydanoz ya da dereotuyla süslenebilir

Alıntı Yaparak Cevapla