Konu
:
Tavşanlı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Tavşanlı Mantı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşanlı Mantı
MALZEMELER
2 yumurta
2 tane tavşan budu
yarım kilo un
su tuz
2 kaşık tereyağı
YAPILIŞI
2 yumurta un su tuz karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlanır
Hamurdan bezeler yapılır
Yapılan bezeler 3-4 mm kalınlığında açılır
Normal mantı gibi kare kare kesilir
Kesilen kareler içi boş olacak şekilde iki uçları birleştirilir
Resime dikkat ederseniz tavşanların üzerinde bir tane net olarak görünüyor
Hazırlanan mantılar tepsiye dizilip fırında kurutulur
Tavşan butları bol suda haşlanır
Etler küçük parçalara bölünür
Hazırlanan taşan suyunda mantılar haşlanır
Etlerde üzerine konulur
2 kaşık tereyağı eritilip hazırlanan mantının üzerine dökülüp servis yapılır
not 'fırında kurutulan mantılar poşetlenip buzdolabında uzun süre saklana bilir'
Çok lezzetli mutlaka deneyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul