Yalnız Mesajı Göster

Tavşanlı Mantı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşanlı Mantı




MALZEMELER
2 yumurta
2 tane tavşan budu
yarım kilo un
su tuz
2 kaşık tereyağı

YAPILIŞI
2 yumurta un su tuz karıştırılarak kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlanırHamurdan bezeler yapılırYapılan bezeler 3-4 mm kalınlığında açılır Normal mantı gibi kare kare kesilirKesilen kareler içi boş olacak şekilde iki uçları birleştirilirResime dikkat ederseniz tavşanların üzerinde bir tane net olarak görünüyorHazırlanan mantılar tepsiye dizilip fırında kurutulur

Tavşan butları bol suda haşlanırEtler küçük parçalara bölünürHazırlanan taşan suyunda mantılar haşlanırEtlerde üzerine konulur2 kaşık tereyağı eritilip hazırlanan mantının üzerine dökülüp servis yapılır
not 'fırında kurutulan mantılar poşetlenip buzdolabında uzun süre saklana bilir'
Çok lezzetli mutlaka deneyin

Alıntı Yaparak Cevapla