Konu
:
Tahinli Bıldırcın
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Bıldırcın
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Bıldırcın
Malzemeler
1 bılıdırcın
1 çorba kaşığı susam
İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
Yarım soğan
1 adet sarmısak
2 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı tahin
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı balık tozu
2 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu
Yapılışı
Bıldırcını susama bulayıp, ızgarada hafifçe kızartın
Sosu hazırlamak için tereyağını tavada kızdırın
İncecik kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip, 1-2 dakika pişirin
Ocaktan alıp,1-2 saniye kenarda dinlendirin
Bu şekilde
malzemelerin tat ve kokularının birbirine geçmesini sağlayın
Yeniden ocağa oturtup, karıştırın
Aynı işlemi birkaç kez tekrarlayın
Ocağa oturtup, sırayla mayonez, tahin, tuz, karabiber, zeytinyağını ekleyip karıştırın
Limon suyu ve dereotunu ilave edip ocaktan alın
Somonu sosla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul