Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Bıldırcın

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Bıldırcın




Malzemeler

1 bılıdırcın
1 çorba kaşığı susam
İki buçuk çorba kaşığı tereyağı
Yarım soğan
1 adet sarmısak
2 çay bardağı mayonez
1 çay bardağı tahin
Bir tutam tuz
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Yarım çay kaşığı balık tozu
2 çay kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı ince kıyılmış dereotu

Yapılışı
Bıldırcını susama bulayıp, ızgarada hafifçe kızartın Sosu hazırlamak için tereyağını tavada kızdırın İncecik kıyılmış soğan ve sarmısağı ekleyip, 1-2 dakika pişirin Ocaktan alıp,1-2 saniye kenarda dinlendirin Bu şekilde
malzemelerin tat ve kokularının birbirine geçmesini sağlayın Yeniden ocağa oturtup, karıştırın Aynı işlemi birkaç kez tekrarlayın Ocağa oturtup, sırayla mayonez, tahin, tuz, karabiber, zeytinyağını ekleyip karıştırın Limon suyu ve dereotunu ilave edip ocaktan alın Somonu sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla