Konu
:
Fırında Patatesli Tvaşan
Yalnız Mesajı Göster
Fırında Patatesli Tvaşan
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırında Patatesli Tvaşan
Malzemeler
10 adet küçük boy patates
1 kg kemiksiz tavşan eti
5 diş sarmısak
1’er tatlı kaşığı mercanköşk ve kekik
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
Tuz, karabiber
Yapılışı
tavşan etini yıkayıp süzün
Kıyılmış sarmısak, mercanköşk, kekik, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın
Üzerine eti ilave edip buzdolabına alın ve 20 dakika marine edin
Diğer taraftan patatesleri soyup kalın elma dilimi şeklinde doğrayın
Su dolu bir kaba koyup kenara alın
Eti marineden çıkarıp bir fırın kabına yerleştirin
Patatesleri kurulayıp, eti çıkardığınız marineye koyarak karıştırın
Daha sonra suyuyla birlikte etin üzerine dökün
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında et pişene kadar, yaklaşık 35-40 dakika tutup servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul