Yalnız Mesajı Göster

Tavşanlı Pilav

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşanlı Pilav




Malzemeler:

Tavşan için:

1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz

Pilav için:

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et tavşan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut(
1 adet et tablet bulyon

Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun
4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın
5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın Karabiberle servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla