Konu
:
Tavşanlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavşanlı Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşanlı Pilav
Malzemeler:
Tavşan için:
1 adet fırın torbası
1 adet orta boy soğan
Tuz
Pilav için:
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak su yada et tavşan
4 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut(
1 adet et tablet bulyon
Pilav Yapılışı:
1-Pirinci ılık su ile süzgeç içinde 2-3 kez yıkayın
2-Bir kaba ılık su dolsurun ve pişinçleri içinde 10-15 dk dinlendirin
3-Tereyağını pilav tenceresine alın ve kızdırın, içine iyie süzdüğünüz pirinçleri ekleyerek pirinçler tane tane olana kadar kavurun
4-3 su bardağı sıcak suyu ve ezdiğiniz bulyonu ekleyerek karıştırın
5-Son olarak haşlanmış nohutları ekleyerek tencerenin kapağını kapatın
6-Önce harlı ateşte üzeri delik delik olana kadar pişirin ve altını kısın, tamamne suyunu çekince altını kapatarak demlenmeye bırakın
Karabiberle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul