Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Yahni

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Yahni




Malzemeler:

500 gr kuşbaşı tavşan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su (arttırılabilir)
7-8 diş sarımsak
4 adet yeşil biber
2 adet orta boy soğan isteğe göre 10 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Karabiber
İsteğe göre kekik

Yapılışı:

Orta boy bir tencereye zeytinyağını ve tavşan eti
Etler suyunu çekene kadar orta ateşte kavurun
Soğan, sarımsak, salça, doğradığınız biberleri ve suyu ekleyerek etler yumuşayana kadar (40 dakika) orta ateşte pişirin Arada suyu eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz

Etleri ocaktan almadan 5 dakika önce tuz ve baharatlarını ekleyin

Pişen etinizi kızarmış patates ve pirinç pilavı ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla