Yalnız Mesajı Göster

Tavşanlı Kuru Bamya

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşanlı Kuru Bamya




Malzemeler:

50 gr kuru bamya
100 gr tavşan eti
1 adet orta boy soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kasığı domates & biber karışık salça
2 yemek kaşığı tereyağı
2 litre su
Tuz karabiber

bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke

Yapılışı:

1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin
2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun Tavşan etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun
3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin
4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla