Konu
:
Bıldırcın Tencere Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Bıldırcın Tencere Kızartması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bıldırcın Tencere Kızartması
BILDIRCIN TENCERE KIZARTMASI
5 Bıldırcın
2 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı sade yağ
3 Defne yaprağı
1 Su bardağı et suyu
Bıldırcınları ütüleyiniz, iki saat asılı bırakınız, sonra içini çıkarınız, soğuk suya atınız
Başlarını, boyunlarını havana koyunuz
Sudakileri de iyice yıkayıp içine atınız
Hamur oluncaya kadar dövüp biraz etsuyu ile ıslatarak süzünüz
Bıldırcınları biraz tereyağı ile tencerede kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çeviriniz
Pembeleşmeye başlayınca un serpiniz, defne yaprağı koyunuz
Biraz geçince etsuyuyla sulandırılıp süzülmüş salçayı ekleyiniz
Pişince bıldırcınları tabağa alınız
Defne yapraklarını çıkarınız, salçanın üzerinden yağını alınız
Tekrar ateşe koyunuz, rengi siyahlaşıncaya kadar çevirdikten sonra indiriniz, bıldırcınların altına döküp sıcak sıcak servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul