Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Dolması




Tavşan Dolması

Malzemeler


1 adet bütün temizlenmiş tavşan
6 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
3 çorba kaşığı sıvı yağ




Hazırlanışı


İnce kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir Üzerine tavla zarı şeklinde doğranmış havuç katılır Kapaklı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirilir

Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve kekik atılır 5 dakika sonra ateşten alınır, soğutulur Tavşan açılır, kemikleri çıkarılır

Yüzeyine hazırlanan iç konur ve rulo yapılır Dolma tencereye konur Üzerine 3 su bardağı su katılır Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır ve 45 dakika daha pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla