Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Budu Fırında

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Budu Fırında




  • Tavşan Budu Fırında

Malzemeler


4 parça tavşan budu
1 demet maydanoz
30 gram sade yağ
1 defne yaprağı
1 limon
7 kaşık zeytinyağı
Yeteri kadar tuz ve karabiber




Hazırlanışı


Porselen bir kaseye tavşan butlarını yerleştirin Ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış maydanozla birlikte 1 limonun suyunu, 5 kaşık zeytinyağını, defne yaprağını, yeteri kadar tuz ve karabiberi serpin

Sonra etleri vakit vakit çevirerek 1 saat bu marinatta dinlendirin Kalan zeytinyağıyle sade yağı bir tavaya koyarak ateşe oturtun Yağ kızdıktan sonra tavşan butlarını marinet suyundan süzerek tavaya atıp, kızartın

Etlerin her iki tarafları da kızardıktan sonra tavadan çıkarıp, servis tabağına dizin Üzerine zeytinyağı ve limon suyu dökülmüş marul salatasıyle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla