Konu
:
Tavşan Kızartması
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Kızartması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Kızartması
Tavşan Kızartması
Malzemeler
1 adet tavşan
7 kaşık yağ
4 adet soğan
2 bardak et suyu
5 bardak sirke
1 demet dereotu tuz
Hazırlanışı
Yüzülmüş ve içi temizlenmiş tavşanın butları, kolları ve kaburga kısmı parçalara ayrılıp dört bardak sirke içine yatırılır ve bir gün bekletilir
Ertesi gün tavşan iyice yıkanır ve bir tencere içine yedi kaşık yağla beraber konur
Arada bir çevirerek tavşanın etleri bu yağda iyice kızartılır
Tamamı kızarınca içine çok ince doğranmış soğan konur, 10 dakika kavrulur
Ondan sonra iki bardak et suyu, bir fincan sirke, demet halinde yıkanmış dereotu, biraz da tuz tencereye konur ve evvelâ harlı, sonra hafif ateşte 3 saat pişirilir
Sofraya götürülürken, tenceredeki dereotu demeti olduğu gibi alınıp atılır
Tavşan salcasıyle ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul