Yalnız Mesajı Göster

Tavşan Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavşan Yahnisi




Tavşan Yahnisi

MALZEMELER

5 Çorba kaşığı tereyağ

1 Çorba kaşığı un

1 Su bardağı et suyu

20 Küçük soğan

1 Su bardağı mantar konservesi

Yeteri kadar tuz, biber


HAZIRLANIŞI

Tavşanın içini boşaltıp derisini yüzünüz, kanının iyice çıkması için yirmi dört saat - bu süre içinde birkaç defa değiştirmek üzere - soğuk suda bırakınız Sonra kurulayıp parça parça doğrayınız Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağ koyunuz, parçaları içine atınız, kuvvetli ateşte tahta kaşıkla çevirerek biraz pembeleşince, un serpiniz, çevire çevire kızartıp etsuyu ile ıslatınız, tekrar yarım saat çeviriniz Sonra tereyağında öldürülmüş küçük soğanlarla mantar koyunuz; tuz, biber ekiniz; yarım saat daha pişirip indiriniz Üzerine salçasını gezdiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla