Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Tavşan Butları

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Tavşan Butları





Malzemeler

6 adet tavşan but
4 adet havuç
3 adet domates
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı beyaz şarap
2 tatlı kaşığı biberiye yaprakları
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz



Sarımsakları soyup dilimleyin Havuçların uçlarını kesip üzerilerini kazıyarak temizleyin ve rendeleyin Domatesleri küp doğrayın
Sarımsak, tuz, karabiber, sıvıyağ, biberiye ve şarabı bir kapta malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın Havuç ve domatesleri ilave edin
Yıkanmış tavşanları dikdörtgen cam kaba yerleştirin Hazırladığınız sosu üzerini kapatacak şekilde döküp yayın
Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırının alt rafına yerleştirin 60 dakika pişirin Arada bir fırının kapağını açıp tavşanları ters çevirin ve yemeğin suyunu kaşıkla alarak tavukların üzerine gezdirin
İyice kızaran tavşanları sosu ile birlikte servis tabağına alın Sıcak olarak servis yapın Dilerseniz pilav ile sunabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla