06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Şaraplı Tavşan Budu
4 adet tavşan budu, 1 adet havuç, 1 adet kereviz, 4 su bardağı tavuk suyu, 500 gr mantar, 150 gr kiraz domates, 3 yemek kaşığı sıvıyağ, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı un, 2 adet defne yaprağı, 2 adet ardıç tohumu, 2 diş karanfil, 1 diş sarımsak, 1 dal biberiye, 75 ml beyaz şarap, tuz, karabiber
Hazırlanışı
Tavşan butlarını tuzlayıp biberleyin ve una bulayın, unun fazlasını silkeleyin Sıvıyağını fırına uygun bir güveçte kızdırarak butları kızartın, güveçten alın
Kereviz ve havucu doğrayarak aynı yağda kavurun, kırmızı şarap ve tavuk suyunu ilave edin Ardıç tohumu, karanfil ve defne yapraklarını ekleyin
Butları tekrar güvece alın, 220 dereceye ayarlı ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında kapağı kapalı olarak 25-30 dk pişirin
Mantarları temizleyin, domatesleri dörde bölün, biberiye yapraklarını saplarından ayırın, sarımsağı kıyın
Butları dışarı alın alüminyum folyoya sararak sıcak tutun Suyunu süzgeçten geçirin Başka bir tencerede suyu yarıya inene kadar kaynatın
Zeytinyağını kızdırarak mantar ve biberiye yapraklarını harlı ateşte 4-5 dk kavurun Beyaz şarabı katarak kaynatın, sarımsak ve domatesleri ekleyerek bir kaç dakika daha pişirin
Tuz ve biberini ayarlayın Tavşan butları ve sosun yanında servis yapın
|
|
|