Yalnız Mesajı Göster

Başak Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Başak Çorbası




Başak Çorbası

MALZEMELER
1 çay bardağı aşurelik buğday
5 adet taze fasulye
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
4 su bardağı et suyu

Buğdayı geceden ıslatın Pişireceğiniz zaman bir tencereye alın, üstünü iki parmak geçecek kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar pişirin Et suyunu ilave edin Fasulyeyi ufak ufak, patates, havuç ve kabağı da küp küp doğrayın
Doğranmış sebzeleri çorbaya ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin Üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı biberle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla