Konu
:
Beyinli Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Beyinli Çorba
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beyinli Çorba
Malzemesi:
125 gr
dana beyni
1 soğan
1/4 demet maydanoz
50 gr
tereyağı
tuz
karabiber
1 yumurta sarısı
1 dilim bayat ekmek
1 litre et suyu
Hazırlanışı:
Beyni akar su altında yıkarken, zarlarını temizleyin
Beyni ekmek tahtasının üzerine koyup, çok ince olarak kıyın
Soğanları soyun, küçük parçalar halinde doğrayın
Maydanozu yıkayın ve fazla suyunu alın
İnce ince kıyın
20 gram tereyağını bir tavada eritin
Soğanları içine atın, 5 dakika hafif kahverengi bir renk alana kadar kızartın
Beyni tavaya ilave edin
Tuz ve karabiber ile tadlandırın
Devamlı karıştırmak suretiyle, beyni yağ ile birlikte 3 dakika pişirin
Tavayı ateşten indirin
Küçük bir tasın içine yumurta sarılarını kırın
Çok ince olarak kıydığınız maydanozu yumurta sarılarına ilave edin
Ekmek dilimlerinin üzerine beyinli karışmdan sürün
Kalan tereyağını tavada kızdırın
Üzerine beyin sürülmüş ekmekleri, bu yağda 10 dakika kızartın
( Beyin sürülen kısım üste gelecektir
) Ekmekleri tavadan çıkardıktan sonra, yağını süzün
Ekmekleri servis yapmadan önce üzerine kaynar et suyu dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul