Konu
:
Barbunyalı Makarna Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Barbunyalı Makarna Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Barbunyalı Makarna Çorbası
200 gr barbunya fasulyesi
100 gr domates ezmesi
50 gr kıyma
1 kereviz
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık zeytinyağı
karabiber
maydanoz
200 gr makarna
et suyu
Barbunyalar soğuk suda on iki saat bırakılır
Sonra kabuklarını çıkartarak, kıyma, ince doğranmış kereviz, soğan, sarımsak, maydanoz, domates ve iki litre su ile birlikte tencereye koyup kaynatılır
Süresi, hafif ateşte bir saat kadardır
Bu sürenin sonunda karabiber koyarak makarnalar içine atılır
Onlarda piştikten sonra ateşten indirilerek birkaç dakika dinlendirilir ve servis yapmadan önce üzerine biraz zeytinyağı dökerek barbunya fasulyeli makarna çorbası hazırlanmış olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul