Yalnız Mesajı Göster

Soslu Domates Çorbası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Domates Çorbası




Soslu Domates Çorbası

Kullanılacak malzeme : Yarım kg olgun domates, 2 çorba kaşığı un, 75 gr margarin, 1 lt süt, 1 bardak et suyu, yeteri kadar tuz

Yapılışı: 50 gr yağ, 2 çorba kaşığı un ve 1 lt süt ile beşamel sos hazırlanır Beşamel sos hazırlanınca buna, sıcak suya batırılıp çıkarılarak kabuklan soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küçük küçük doğranmış olan domatesler ve et suyu katılır Tahta kaşıkla karıştırarak yarım saat kadar pişirilir, tel bir süzgeçten geçirilip, yeniden ocağa konur Bir taşım kaynattıktan sonra ateşten indirilir Kalan çiğ yağı da katıp karıştırdıktan sonra çorba kâselerde servis yapılır
Bu çorbanın üstüne zeytinyağında kızartılmış ekmek parçalan da ser-piştirilebilir Ayrıca yoğurt kaymağını çırparak macun durumuna getirdikten sonra çorba kâselerine biber kaşık konulduğunda farklı bir lezzet elde edilebilir

Alıntı Yaparak Cevapla