Konu
:
Baş Çorbası
Yalnız Mesajı Göster
Baş Çorbası
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baş Çorbası
BAŞ ÇORBASI (düdüklü)
Malzeme:
1 adet koyun başı
1 kaşık tereyağı
1 fincan sirke
1 fincan sıvı yağ
2 kaşık un
3 diş sarımsak
tuz
karabiber
Yapılışı:
Koyunun başını iyice temizledikten sonra üstünü örtecek kadar su koyup düdüklü tencerede iyice pişirin
Başı sudan çıkartıp soğutun
Et suyunu bir tencereye boşaltıp ateşe sürün
Kavrulmuş yağ ile unu ilave edin
Başın etlerini iyice ayıklayın
Beyni ve dili dikkatli bir şekilde çıkarın
Dili ince dilimlere bölerek ayıklanmış etler ile beraber çorbaya katın
Tuz ve biberi ilave ettikten sonra rendelenmiş sarımsak ve sirkeyi ilave edin
Pişince servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul