Konu
:
Ebegümeci Çorbası-1
Yalnız Mesajı Göster
Ebegümeci Çorbası-1
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ebegümeci Çorbası-1
Yarım kilo miktarındaki ebegümeci yapraklarını uzun saplarından ayrıldıktan sonra, gayet bol su ile yıkamalıdır
Silkip bir tepsiye koymalıdır
Bir tencere içine birkaç baş soğan çentip tereyağında biraz kavurmalıdır
Bu sırada, ebegümeci yapraklarını da bu tencereye koyup üzerine tercihan et suyu veya tatlı su doldurmalıdır
Su kaynarken, bir miktar (pirinç) dahi konarak ve münasip tuzunu da atarak orta ateşte pişmesine bırakmalıdır
Kâselere alınınca, limon sıkıp sıcak içmelidir
Not: Bu, çok faydalı kır nebatı, mebzul olmadığından ve hasta midelere has imiş gibi umumî bir kanaat dahi mevcut olduğundan, bugün bir çoklarımızca aranılmaktadır
Lâkin, doktorluğun da kabul etmiş olduğu bu (müleyyin hassası) bulunan nebatı tatmalıdır
Sadece hastalığımıza bırakmamalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul