Konu
:
Bezelyeli Tavuklu Çorba
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Tavuklu Çorba
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Tavuklu Çorba
Bezelyeli Tavuklu Çorba
Malzemeler:
1 su bardağı bezelye
2 patates
1 soğan
1 parça tavuk göğüs eti
5 su bardağı su
25 gr tereyağı
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
* Soğanı soyup incecik kıyın
Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın
Tavuk etini tencereye alıp üzerine 6 bardak su ilave edin ve yumuşayana kadar pişirin
Tavuk etini kevgirle tencereden çıkarıp bir tabağa alın ve soğuyunca tel tel ayırın
* Tereayağını bir tencerede eritip soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun
Tavuk etini ekleyip karıştırın
Doğranmış patatesleri ve bezelyeyi ilave edip eti haşladığınız suyu ekleyin
Tuz, karabiber ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirin
* Çorbayı servis kâselerine paylaştırıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul