Konu
:
Centilmen Yumurta
Yalnız Mesajı Göster
Centilmen Yumurta
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Centilmen Yumurta
CENTİLMEN YUMURTA
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
1 kilo patates,
150 gram jambon,
50 gram parmesan veya kaşer peyniri,
50 gram margarin yağı,
4 yumurta,
1 bardak süt,
1 fiske cevz-İ bevva,
yeteri kadar tuz ve karabiber
Yapımı:
Patatesleri iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyun
Üstünü örtünceye kadar su koyun
Tuzunu da kattıktan sonra haşlayın
Sonra kabuklarını soyup pompresten geçirerek püre durumuna getirin
Püreyi 30 gram margarin yağı, cevz-i bevva, bir tutam karabiber yeteri kadar tuz ve rendelenmiş parmijan (veya kaşer) peynL riyle birlikte bir tencereye koyup tahta kaşıkla karıştırarak birbirine yedirln
Karıştırmaya ara vermeden ılık olan sütü sicim gibi ince akıtarak katın
Bu iş bitince tencereyi ateşe oturtun
Karıştırmaya ara vermeden püreyi koyulaşıncaya kadar pişirin
Kalan yağla 22 santim çapında olan pyrex bir tencerenin dibini ve kenarlarını yağlayın
Sonra hazırladığınız pürenin yarısını bu tencerenin içine boşaltın
Jambon dilimlerini pürenin üstüne dizin
Kalan püreyi süte veya suya batırılarak nemlendirilmiş tahta bir kaşık yardımıyla jambonların üstüne boşaltın
Tahta kaşıkla pürenin yüzünde dört tane de çukur açtıktan sonra bu çukurlara yumurtaları kırın
Yumurtaların üstüne yeteri kadar tuz ve biber serptikten sonra tencereyi sıcak fırına sürün
Yumurtalar pişince kabı çıkarıp sofraya götürün ve sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul