Konu
:
İyi bir aşure nasıl yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
İyi bir aşure nasıl yapılır?
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İyi bir aşure nasıl yapılır?
İyi bir aşure nasıl yapılır?
Muharrem ayının tatlısı daha iyi ve lezzetli bir aşure yapmaya ne dersiniz?
MALZEMELER
2 su bardağı dövme buğday
Yarım su bardağı kuru fasulye
Yarım su bardağı nohut
50 gr
kuş üzümü
50 gr
izmir üzümü
2-3 adet kuru incir
1 çay bardağı dut pekmezi
4-5 adet kuru kayısı (islimsiz,kayısı çiri)
Yarım portakal kabuğu
Yarım ayva
7-8 adet karanfil
1adet 10 cm
kadar çubuk tarçın
1 adet elma
Bir çay kaşığı tuz (tepeli olmasın,silmeden biraz fazla olsun)
Damak tadınıza göre şeker
SÜSLEMEK İÇİN
fındık
ceviz
fıstık
nar
HAZIRLANIŞI
Akşamdan ıslağa koyduğunuz dövme,fasulye ve nohutu sabah suyunu süzerek düdüklü tencereye alın
Bir elmanın üzerine karanfilleri batırıp aşurenin içine atın
Üzerine bir karışa yakın çıkacak kadar su ekleyin Kaynamaya başladıktan sonra kefini alıp,ağzını kapatın
En az bir buçuk saat altı kısık olarak pişirin Buğdayın iyice açılması lazım
Yoksa suyu özlü olmaz
Üzümleri bir cezveye alıp üzerine sıcak su koyun ve 5 dakika kadar kaynatın
Bu sayede kirli suyunu verecek ve aşureyi mat bir renge dönüştürmeyecek
Bundan sonraki aşamada aşure sık sık karıştırılacak
Aksi halde hemencecik dip tutacaktır
Üzümleri tencereye,Portakal kabuklarıyla beraber ekleyip,beş dakika daha pişirin
Şimdi küçük doğradığınız ayva,incir ve kayısıyı ekleyin
Bir çay bardağı kadar pekmezi şekeri ve çubuk tarçını bu esnada ilave edin
Şekeri azar azar katın
Miktarı damak tadınıza göre ayarlayın
5 dakikada bu şekilde kaynadıktan sonra altını kapatın
İster sıcak ister soğuk,dilediğiniz gibi süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul