Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Papaz Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Papaz Yahnisi




Tavuklu Papaz Yahnisi

MALZEMELER
1 kg tavuk (kemikli ya da kemiksiz)
4 adet küçük soğan
7 diş sarımsak
2 çorba kasığı salça
Yarım cay kasığı köri
1 çay kasığı karabiber
2 tatlı kaşığı nane
1 çorba kasığı üzüm sirkesi
2 adet küçük boy patates
Yeteri kadar su ve tuz

YAPILIŞI
Tencereye tavuk etlerini alın Üzerine irice doğranmış soğan ve sarmısakları koyun 2 çorba kasığı salca, yarım cay kasığı köri, karabiber, sirke, yağ ve tuz ilave edip, tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtun Tavuklar kendi bıraktığı suyu çekene kadar pişirin İyice yumuşadıklarında 2 kahve fincanı su ilave edip, kaynamaya bırakın İrice doğradığınız patatesleri de tencereye alın Gerekirse su ilavesi yaparak patatesleri pişirin Tencereyi ocaktan alınca, üzerine nane serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla