Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Paçası

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Paçası



Tavuk Paçası

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı un
3 diş sarmısak
1 limon suyu
1/2 fincan sirke
1 adet kemikli tavuk göğsü
3 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı haşlanmış nohut
Kırmızı toz biber
1 litre tavuk suyu

YAPILIŞI
Kemikli tavuk göğsünü 1 litre su ile haşlayın Kemik ve derisini ayırıp iri parçalara bölün Bir kasede yumurtalar, un, dövülmüş sarmısak, limon suyu ve sirkeyi karıştırın 1 yemek kaşığı tereyağa tavuk suyunu katarak beşamel sos kıvamında orta ateşli ocakta karıştırarak pişirin Akşamdan ıslatıp haşladığınız nohutları ekleyin 1-2 taşım kaynatın ve ateşten alın
Kalan tereyağını kızdırın Tozbiberi ekleyin Paçayı servis tabağına alıp üzerine tavuk etlerini serin Tereyağını gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla