Konu
:
Mercimekli Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Mercimekli Bulgur Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimekli Bulgur Pilavı
Mercimekli bulgur pilavı malzemeleri
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 su bardağı dövme buğday
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı et ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Mercimekli bulgur pilavı:
Mercimekleri ve dövme buğdayı ayrı tencerelere alıp üzerlerini
geçecek kadar sıcak suda 30 dakika bekletin ve süzün
Soğanı ince doğrayın
Yağı ve soğanları bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun
Salçayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
Mercimek ve dövme buğdayı soğana ekleyin
Sıcak et suyundan 1 bardak ilave edip pişirin
Bulguru kalan et suyuyla birlikte tencereye ilave edin
Tuz ve karabiberi serpip kısık ateşte pilav suyunu çekinceye kadar pişirin
Pilavı ocaktan alın ve kapağını açmadan 30 dakika demlendirin
Üzerine pul biber serpip servis yapın
Mercimekli bulgur pilavı artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul