Konu
:
Sucuklu ve Zeytinli Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sucuklu ve Zeytinli Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sucuklu ve Zeytinli Pilav
2 su bardağa baldo pirinç
4-5 adet iri dolmalık biber
1 su bardağı yeşilzeytin
Yarım kangal baharatsız sucuk
4 adet domates
3 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterince tuz
Karabiber
Yeşil zeytinlerin çekirdeklerini çıkarınız
İki dakika kaynar suda tutunuz
Süzüp bir kenarda saklayınız
Dolmalık biberlerin saplarını ve tohumlarını temizleyip, uzunlamasına kesip yıkayınız
Kızgın yağda kızartarak yumuşatınız
Yağını süzüp bir kenarda bekletiniz
Soğanları soyup rendeleyiniz
Zeytinyağında sarartınız
Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, sararan soğanlara ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp kavurunuz
Pirinçler şeffaflaşınca, rendelenmiş domatesleri ekleyiniz
Sucuğun yarısını tavla zarı büyüklüğünde kesip domateslerin üzerine koyunuz
Yeşil zeytinlerin yarısını ilave edip iki su bardağı sıcak su koyarak pirinçler suyunu çekinceye kadar pişiriniz
Bir pasta kalıbının içini yağlayınız
Dibine kalan sucuğu halka halka kesip yerleştiriniz
Artan yeşil zeytinleri koyup üzerine sıcak pilavınızı dökünüz
İyice bastırarak pilavın şeklini almasını sağlayınız
Hemen bir servis tabağına tersyüz edip orta yerine kızarttığınız biberleri koyup sıcak sıcak ikram edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul