Konu
:
Sultan Soslu Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Soslu Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Soslu Pilav
Sultan Soslu Pilav
2 adet tavuk göğsü
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı
Tuz
Sosu için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 bardak süt
1 çay kaşığı tuz
Muskat cevizi rendesi
100 gr
rendelenmiş kaşar
Pilavı yapmak için öncelikle 3 yemek kaşığı tereyağını orta boy bir tencerenin içerisine atıp eritin, ardından ılık ve tuzlu suda pirinci 15 dakika dinlendirerek süzdüğünüz 2 su bardağı pirinci ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip 7-8 dakika kavurun
Beşamel sosu hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine 1 yemek kaşığı tereyağı atıp eritin sonra içerisine 1 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun
Kavrulan unun içerisine 1,5 su bardağı sütü koyup karıştırın
Sonra, yeteri miktarda muskat cevizi ve 1 çay kaşığı un ilave edip kaynatın ve altını kapatın
Kavrulmakta olan pilavın içerisine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edin ve üzerine 3 su bardağı kaynar et suyunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın
Kaynamaya bırakarak klasik bir pilav hazırlayın
Bir yemek kaşığı zeytinyağı ile fırın kabını yağlayın, içerisine 2 adet haşlanmış tavuk göğsünü kalın parçalara bölerek dizin
Üzerine hazırladığınız pilavı koyarak bir kaşık yardımıyla yayın
Sonra üzerine hazırladığınız sosu döküp, rendelenmiş kaşarı serpin ve 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakın
Ilık olarak dilim halinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul