Konu
:
Tavada Bezelyeli Makarna
Yalnız Mesajı Göster
Tavada Bezelyeli Makarna
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavada Bezelyeli Makarna
Tavada Bezelyeli Makarna
MALZEMELER
250 gram bezelye (konserve)
100 gram yumurtalı fettucine makarna
7 adet yumurta (çırpılmış)
40 gram taze mihaliç peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı mercanköşk
Tuz, karabiber (arzu edilen miktarda)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bezelyeyi iyice süzüp kaynar sudan geçirin
Makarnayı kaynar suyun içine iri parçalar halinde katın
Tuzlu su da hafif diri kalacak şekilde haşlayıp tekrar süzün
Bezelye, makarna, yumurta, peynir, mercanköşk, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayın
Yaklaşık 20 santim çapında bir tavayı ısıtın
Tava iyice kızarınca zeytinyağıyla taban ve kenarlarını yağlayın
Yumurtalı karışımı tavaya döküp yüksek ateşte taban ve kenarları katılaşıncaya kadar (bu süre yaklaşık olarak 2-3 dakikadır) pişirin
Spatulayla pişmiş yerleri tavanın ortasına doğru ittirin
Pişmemiş olan kısımların ise tabana doğru gelmesini sağlayın
Bir yüzü piştikten sonra ters çevirip diğer yüzünü de pişirin
Keskin bir bıçakla dilimleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul