Konu
:
Tavuk Bagetli Mantarlı Pilav
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Bagetli Mantarlı Pilav
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Bagetli Mantarlı Pilav
Tavuk Bagetli Mantarlı Pilav
Malzemeler
2 su bardağı pirinç
5-6 adet piliç baget (haşlanmış)
200 gr
kaşar veya dil peyniri
2,5 su bardağı tavuk suyu veya su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1/2 kg mantar
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı çamfıstığı
1/2 demet dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1/4 limon suyu (pilav için)
1/4 limon suyu (mantarlar için)
tuz
Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletelim
Mantarları limonlu suda yumuşayana dek haşlayıp süzgeçle alarak suyunu süzelim ve ince uzun dilimler halinde keselim
Pirinçleri, nişastası gidene dek birkaç su yıkayıp suyunu iyice süzelim
Tencereye sıvı yağı alıp çamfıstıklarını ekleyerek pembeleşene dek kavuralım
Pirinçleri ekleyip şeffaflaşana dek kavuralım
Kuşüzümlerini, haşlanmış mantarları, şekeri ve sıcak tavuk suyunu ekleyip tuzunu ayarlayalım
Ağır ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişirelim
Pilavı ateşten alıp baharatları ve ince kıyılmış dereotunu ekleyerek bir kez karıştıralım
15-20 dk
demlendirip servis yapalım
Haşlanmış bagetleri fırın kabına alıp üzerlerine dil peyniri dilimleri koyarak peynirler eriyene kadar 220° ısılı fırında pişirip pilavla birlikte servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul