Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Bulgur Pilavı 3

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Bulgur Pilavı 3



2 bardak pilavlık bulgur
1 çay bardağı şehriye
4 kaşık sıvı yağ
Tuz, şeker
Et veya tavuk suyu

Arzu edilen şehriye türü yağda pembeleştirilir Ayıklanıp yıkanan bulgur tencereye konularak yağda biraz kavrulur Bulgurların rengi dönmeye başladığında kavurma işlemi sonlandırılır Tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kavururken konulur Et veya tavuk suyu bulgurların üzerine çıkana kadar ilave edilir Bulgur pilavı yağı da suyu da rahatlıkla kaldırabilen bir pilavdır Pilav sade su ile de yapılabilir Bir taşım kaynatılan yemeğin altı kısılır ve suyunu çekince altı kapatılır Biraz dinlenince servis yapılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla