Konu
:
Şehriyeli Bulgur Pilavı 3
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Bulgur Pilavı 3
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Bulgur Pilavı 3
2 bardak pilavlık bulgur
1 çay bardağı şehriye
4 kaşık sıvı yağ
Tuz, şeker
Et veya tavuk suyu
Arzu edilen şehriye türü yağda pembeleştirilir
Ayıklanıp yıkanan bulgur tencereye konularak yağda biraz kavrulur
Bulgurların rengi dönmeye başladığında kavurma işlemi sonlandırılır
Tuz ve bir tatlı kaşığı şeker kavururken konulur
Et veya tavuk suyu bulgurların üzerine çıkana kadar ilave edilir
Bulgur pilavı yağı da suyu da rahatlıkla kaldırabilen bir pilavdır
Pilav sade su ile de yapılabilir
Bir taşım kaynatılan yemeğin altı kısılır ve suyunu çekince altı kapatılır
Biraz dinlenince servis yapılmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul