Yalnız Mesajı Göster

Knorr Tavuk Suyu'na Nohutlu Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Knorr Tavuk Suyu'na Nohutlu Bulgur Pilavı





2 su bardağı bulgur
1 adet Knorr Tavuk Suyu
3 su bardağı (600 ml) su
3 yemek kaşığı Sana margarin
1 su bardağı nohut (haşlanmış) (veya kutuda 2 su bardağı haşlanmış nohut)
1 adet domates (doğranmış)
1 adet kuru soğan (doğranmış)
½ çay kaşığı Knorr Sarımsaklı Çeşni
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Çekilmiş karabiber

Tencerede Sana margarini kızdırıp içine doğranmış soğanı koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine yıkanmış bulguru ilave edip kavurmaya devam edin
Daha sonra içine Knorr Tavuk Suyu'nu ve doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın
En son olarak içine, haşlanmış nohutu, Knorr Sarımsaklı Çeşni'yi, kekiği, naneyi, kırmızı pul biberi, çekilmiş karabiberi ve suyu ilave edip karıştırdıktan sonra kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak bulgur pilavı göz göz olana kadar pişirip demlendirin
Demlenen pilavı karıştırıp havalandırarak sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla