Konu
:
Dolamanlı Bulgur Pilavı
Yalnız Mesajı Göster
Dolamanlı Bulgur Pilavı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dolamanlı Bulgur Pilavı
Yeşil Biber 2 Adet 50 Gr
Domates 1 Adet
Zeytin Yağı Yarım Çay Bardağı
Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı
Dolaman Mantarı 4 Adet
Tavuk ve Koyun Eti 1 kg
Kuru Soğan 1 Adet
Duru Başbaşı Bulgur 2 Su bardağı
Kaynayan Su 4 Su bardağı
Tuz 2 Çay kaşığı
Yayvan bir tavada ince doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış dolamanlar kavrulur
2dk sonra ince doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilip karıştırılır
2 dk sonunda bulgur ilave edildikten hemen sonra kısık ateşte tuz ve kaynamış su dökülerek bulgurlar göz göz olana kadar pişirilir
20 dk dinlendikten sonra karıştırılarak servise sunulur
Not: isteğe bağlı alarak maydanozla servis yapılır
Şafak UYSAL
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul