Yalnız Mesajı Göster

Dolamanlı Bulgur Pilavı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dolamanlı Bulgur Pilavı



Yeşil Biber 2 Adet 50 Gr
Domates 1 Adet
Zeytin Yağı Yarım Çay Bardağı
Tereyağı 1 Tatlı Kaşığı
Dolaman Mantarı 4 Adet
Tavuk ve Koyun Eti 1 kg
Kuru Soğan 1 Adet
Duru Başbaşı Bulgur 2 Su bardağı
Kaynayan Su 4 Su bardağı
Tuz 2 Çay kaşığı

Yayvan bir tavada ince doğranmış soğanlar ve küp küp doğranmış dolamanlar kavrulur 2dk sonra ince doğranmış biberler ve kabuğu soyulmuş domatesler ilave edilip karıştırılır2 dk sonunda bulgur ilave edildikten hemen sonra kısık ateşte tuz ve kaynamış su dökülerek bulgurlar göz göz olana kadar pişirilir 20 dk dinlendikten sonra karıştırılarak servise sunulur

Not: isteğe bağlı alarak maydanozla servis yapılır


Şafak UYSAL

Alıntı Yaparak Cevapla