Konu
:
Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sirkeli Biber ve Fasulye Turşusu
Malzemeler
3 kg orta boy kornişon
1,5 çay bardağı tuz
1,5 çay bardağı sirke
1,5 çay bardağı şeker
1 avuç çiğ nohut
4-5 diş sarımsak
sıcak su
Yapılışı
Salatalıkların sapları çok uzunsa ayıklayıp, güzelce yıkayın
Ardından 5 litrelik bir cam kavanozun dibine ilk olarak nohut, sarımsak, tuz ve şekeri koyun
Üzerine salatalıkları çok yer kaplamamasına dikkat ederek belli bir düzende sıralayın
Sıralama işlemi bitince sirkeyi ve kavanoz tamamen dolana kadar sıcak suyu salatalıkların üzerinden dökün
Salatalıkların yukarı çıkmaması için, en üste bir küçük kase ya da tabak koyup ağırlık yapmasını sağlayabilirsiniz
Kavanozun kapağını kapatın ve zaman zaman taşma yapabilme olasılığına karşı altına bir tabak yerleştirip olması için beklemeye başlayın
Döktüğünüz su zamanla bulanıklaşacaktır, bu kavanozun dibine koyduğumuz nohutun mayalanmasından ve salatalıkların artık kıvama gelmeye başlamasından dolayı olur
Merak edip iki haftadan önce kavanozun kapağını açmayın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul