Konu
:
Havuç Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Turşusu
MALZEMESİ
5 kg
havuç
2 litre sirke
2 baş sarmısak
tuz
Turşular
YAPILIŞI
Havucu kazıyıp uzunlamasına dörde bölünüz
Sonra hepsini üçer dörder parçaya ayırarak kaynar suda ayrılmayacak kadar haşladıktan sonra kevgire alıp üstüne hafif ağırlık koyarak süzülmeye bırakınız
Birkaç saat sonra aralarına, kereviz dalı koyarak kavanoza istif ediniz
Hafif baskı tahtası ve taşını koyduktan sonra tuz ile dövülmüş sarımsağı keskin sirke ve bir misli havucun haşlama suyu ile karıştırıp üstüne çıkıncaya kadar doldurunuz
Üç dört gün sonra servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul