Konu
:
Patlıcan Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcan Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcan Turşusu
Patlıcan Turşusu (sirkeden)
5 kilo patlıcan
250 adet sarımsak
6 demet kereviz yaprağı
1 kilo havuç
2
5 kilo sirke
3 demet maydanoz
3 adet kırmızı arnavut biberi
Yeteri kadar tuz
Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır
Üzerine ağır bir taş bastırılır
Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar
Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç, maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır
Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur
Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur
On beş gün sonra yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul