Yalnız Mesajı Göster

Patlıcan Turşusu

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcan Turşusu



Patlıcan Turşusu (sirkeden)

5 kilo patlıcan
250 adet sarımsak
6 demet kereviz yaprağı
1 kilo havuç
25 kilo sirke
3 demet maydanoz
3 adet kırmızı arnavut biberi
Yeteri kadar tuz

Temizlenmiş turşuluk küçük patlıcanlar bol suda yarı pişmiş haşlanarak süzgüye çıkarılır Üzerine ağır bir taş bastırılır Sabaha kadar patbcanın acı suyu çıkar Sarmısak, ince kıyılmış kerevizin sapları ayrılır, yapraklan kıyılır, havuç, maydanoz, kırmızıbiber kıyılıp tuzlanır Kavanoza yerleştirilir; üzerine tuz, sirke, kabuğu çıkmış, kesilmiş limon ve üzerine ağır bir taş konur Birkaç gün sonra tuzuna bakılır, gereği kadar konur On beş gün sonra yenir

Alıntı Yaparak Cevapla