Yalnız Mesajı Göster

Ispanaklı Erişte Konserve

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ispanaklı Erişte Konserve



Ispanaklı Erişte Konserve

2 adet yumurta
1 demet ıspanak
yarım kg un
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tuz

Ispanak temizlenir, haşlanır, suyu iyice sıkılır, çok ince kıyılır
Yoğurma kabına yumurta, sıvıyağ, tuz, ıspanak ve azar azar ekleyerek un konur, yoğrulur Hamur yarım saat dinlendirilir, iki parçaya ayarılır Her parça unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır, hamur önce 3 parmak şeritlere kesilir, sonra ust üste konur yarım santim kalınlığında kesilir
Kuru ve sıcak ortamda kurutulur Kurutulduktan sonra bez torbada saklanır

Alıntı Yaparak Cevapla