Konu
:
Limon Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Limon Turşusu
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limon Turşusu
Malzemeler
10 adet limon,
300 gr
kalın tuz,
1 lt
su
Yapılışı
İlk hazırlık olarak, turşu kurulacak 1 litrelik kavanoz kaynar su ile yıkanır
8 adet limon sıcak su ile ve kabukları fırça ile fırçalanarak yıkanır
Sonra da, sap yerinden diklemesine dörde bölünür
Limonlar bölünen yerden içi bolca kalın tuz ile tuzlanır
Ve, tuzlanan limonlar kavanoza yerleştirilir
Dizme işlemi bitince, üzerine 100 gr
tuz dökülür
Ayrıca, 2 adet limon suyu ilave edilip hepsisin üstü örtülecek kadar ılık su ile kapatılır
Turşudaki ana prensip gereğince, kavanozun hava alması engellenecek şekilde, kapağı sıkı şekilde kapatılır
Mümkünse ışık almayacak bir yerde muhafaza edilir
Yaklaşık bir ay içinde turşunuz hazır olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul