Konu
:
Karnıbaharlı tas kebabı tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Karnıbaharlı tas kebabı tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnıbaharlı tas kebabı tarifi
Karnıbaharlı tas kebabı tarifi
Malzemeler (4 kişilik)
-500 gram kuşbaşı kuzu eti
-1 adet soğan
-2 çorba kaşığı salça
-2 çorba kaşığı tereyağı
-3 diş sarımsak
-1 tutam tarçın
-Yarım karnabahar
-1 adet limon
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-1 adet kırmızıbiber
-1 adet közlenmiş patlıcan
-Tuz, karabiber, kimyon
Yapılışı:
Tencereye kuzu etini koyup kapağını kapatın
Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin
Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin
Bu arada karnabaharı buharda pişirin
Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızıbiberle karıştırın
Üzerine zeytinyağı ve limon ilave edin
Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın
Sebzelerle beraber servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul