Yalnız Mesajı Göster

Karnıbaharlı tas kebabı tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnıbaharlı tas kebabı tarifi



Karnıbaharlı tas kebabı tarifi




Malzemeler (4 kişilik)-500 gram kuşbaşı kuzu eti

-1 adet soğan

-2 çorba kaşığı salça

-2 çorba kaşığı tereyağı

-3 diş sarımsak

-1 tutam tarçın

-Yarım karnabahar

-1 adet limon

-Yarım çay bardağı zeytinyağı

-1 adet kırmızıbiber

-1 adet közlenmiş patlıcan

-Tuz, karabiber, kimyonYapılışı: Tencereye kuzu etini koyup kapağını kapatın Suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin Suyu çeken etlerin üzerine tereyağı, tarçın, salça ve 1,5 su bardağı sıcak su ilave edip 20 dakika kadar pişirin Bu arada karnabaharı buharda pişirin Közlenmiş patlıcanla ve közlenmiş kırmızıbiberle karıştırınÜzerine zeytinyağı ve limon ilave edin Pişen etleri baharatla ezilmiş sarımsakla karıştırın Sebzelerle beraber servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla