Konu
:
Bahçıvan usulü hindi tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bahçıvan usulü hindi tarifi
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bahçıvan usulü hindi tarifi
Bahçıvan usulü hindi tarifi
MALZEMELER
1 Defne Yaprağı
1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
1 Çorba Kaşığı Hardal
1 Çorba Kaşığı Un
3 Çorba Kaşığı Sirke
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Salçalık Kırmızı Biber
8-12 Arpacık Soğan
2 Havuç
1 Su Bardağı Su
1 Hindi But
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber
HAZIRLANIŞI
Öncelikle hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin
Bir kasede, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün
Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin
Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin
Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayın
Eti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın
Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın
Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin
Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin
Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edin
Eti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın
Güveci alüminyum folyo ile kaplayın
160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-2
5 saat pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul