Yalnız Mesajı Göster

Bahçıvan usulü hindi tarifi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bahçıvan usulü hindi tarifi



Bahçıvan usulü hindi tarifi



MALZEMELER1 Defne Yaprağı

1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü

1 Çorba Kaşığı Hardal

1 Çorba Kaşığı Un

3 Çorba Kaşığı Sirke

4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

1 Salçalık Kırmızı Biber

8-12 Arpacık Soğan

2 Havuç

1 Su Bardağı Su

1 Hindi But

1 Çorba Kaşığı Domates Salçası

3-4 Dal Maydanoz Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞIÖncelikle hindi butunu 4 parçaya bölüp derin bir tencereye yerleştirin Bir kasede, sirke, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırıp etlerin üzerine dökün Etleri ara sıra çevirerek 2-3 saat marine edin Salçalık biber, arpacık soğan ve havuçları temizleyin Biber ve havuçları uzun şeritler halinde doğrayınEti marinattan alıp kurulayın ve una bulayın Kalan sıvıyağda etleri kızartın ve bir güvece alın Aynı yağda havuç ve soğanları soteleyip etlerin yanına yerleştirin Kırmızı biberleri de aynı yağda kızartıp ekleyin Hardal, kuşüzümü, su ve defne yaprağını ilave edinEti marine ettiğiniz karışımda salçayı eritip güvecin üzerine gezdirin karıştırın Güveci alüminyum folyo ile kaplayın 160 dereceye ayarlı sıcak fırında 2-25 saat pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla