Konu
:
Deniz mahsulleri graten
Yalnız Mesajı Göster
Deniz mahsulleri graten
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz mahsulleri graten
Deniz mahsulleri graten
MALZEMELER
200 gr somon balığı (fileto)
1 adet levrek balığı (fileto)
8 adet mantar
5 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 adet domates
2 adet defne yaprağı
tuz
karabiber
sıvıyağ
BEŞAMEL SOS
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı un
1 çay bardağı rende kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Somon balığını ve levrek balığını küp küp doğruyoruz
Mantarları doğruyoruz
Yeşil soğanları, sarımsağı, maydanozu, doğruyoruz
Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz
Büyük teflon tavaya sıvıyağ koyup mantarları ve sarımsağı biraz kavuruyoruz
üzerine balıklarıilave edip kavuruyoruz
Domatesi defne yaprağını, soğanı, tuzu, karabiberi koyupsoteliyoruz
Tavayı ocaktan alıp maydanozu koyup karıştırıyoruz
Borcam veya küvece döküp yayıyıoruz
Diğer tarafta beşamel sosunu hazrlıyoruz
Küçük bir tencereye sıvıyağ koyup ocağa alıyoruz
Un ilave edip çırpma teliyle karıştırıp kavuruyoruz
Üzerine soğuk süt döküp tuzunu biberini ilave edip kaynatıyoruz
Kıvamı koyuolursa biraz sıcak süt veya sıcak su ilave ediyoruz
Balıkların üzerine döküp yayıyoruz
Rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz
Önceden ısıtılmış170 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul