Konu
:
Asma Yaprağında Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Asma Yaprağında Enginar Dolması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asma Yaprağında Enginar Dolması
Malzemeler:
6 Adet Enginar
2 Adet Kuru Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Limon
Yeteri kadar Kaynar Su
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yeteri kadar Maydanoz (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun
Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın
Dolmalık içi hazırlayıp soğutun
Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin
Üzerine bir enginarı oturtun
Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun
Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın
Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın
Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın
Üzerine enginarları yerleştirin
Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin
Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin
Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul