Yalnız Mesajı Göster

Asma Yaprağında Enginar Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asma Yaprağında Enginar Dolması



Malzemeler:

6 Adet Enginar
2 Adet Kuru Soğan
1 Adet Havuç
1 Adet Limon
Yeteri kadar Kaynar Su
Yeteri kadar Zeytin Yağı
Yeteri kadar Maydanoz (Süslemek İçin)

Yapılışı:
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyunEnginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakınDolmalık içi hazırlayıp soğutun
Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin Üzerine bir enginarı oturtunOrtasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyunAsma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayınDoğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın Üzerine enginarları yerleştirinTencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyinYarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirinPişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla