Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Karışık Dolma

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Karışık Dolma



Malzemeler

12 Adet dolmalık biber
20-30adet taze asma yaprak
300 gr pirinç
300 gr soyulmuş soğan(robottan geçirmeyin )
2adet traşlanmış,rendelenmiş havuç
1/2 çaybardağı dolma fıstğı,dolma üzümü,limon suyu
3/4 su bardağı zeytin yağı
1tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı silme dolma baharı
Yarım demet kıyılmış,taze nane
Sıcak su

Hazırlanışı

Zyağını bir tenceye alalım,hafif kızdığı anda ince çintilmiş soğanı 2dk kavuralım,artından yıkanmış süzülmüş pirinci ekleyelim,malzeme kavrulurken önce havucu,ardından fıstık ve üzümü ekleyelimKavurmaya devam edelimTuz ve dolma baharını ilave edelim1 bardaksıcak su ve limon suyunu ekleyerek,kavurmaya edelim tencere kapağı açık

Suyu çekilce içimizi bir kaba alıp enson ince kıyılmış naneyi
ekleyelimSoğutalım

Hazırladığımız 12adet dolmalık biber dolduralım,ağzına kapak olarak doğranmış,kabuğu soyulmamış domates kapatalım,asma yapraklarını saralım

Tenceremize yerleştirdiğimiz dolmaları yerleştirip,2 bardak sıcak su ile yaklaşık 20-25 dk pişirelim

Not:Havuç doğal şekerdir,Zeytinyağlı bu yemeğinize hem renk hemde lezzet verecektirBu tarife ayrıca şeker eklemeniz gerekmeyecek

Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla