Konu
:
Midyeli Lahana Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Midyeli Lahana Sarması
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midyeli Lahana Sarması
Malzemeler:
1 büyük lahana
100 adet midye içi
1
5 su bardağı pirinç
6 soğan
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı kuşüzümü
3 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın, tuz
Hazırlanışı:
Lahana yapraklarını tuzlu suda hafif yumuşayana kadar haşlayıp süzgece alın
Midyeleri 15 dakika suda bekletip süzün
Soğanları kıyın
Kuşüzümünü ılık suda bekletip süzün
Tavada sıvıyağ ile yarım bardak zeytinyağını kızdırıp soğanı sote edin
Fıstık ve midyeleri ilave edin
Midye suyunu salıp çekince pirinci ekleyip karıştırarak kavurun
İki bardak sıcak su, kuşüzümü ve tozşekeri ekleyip suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirin
Ateşten alıp yenibahar, tuz, tarçın ve karabiberi ilave edin
Harmanlayıp soğumaya bırakın
Midyeli harcı lahana yapraklarına paylaştırıp sarın ve sarmaları tencereye dizin
1 bardak sıcak su ekleyip pişirin
Ocaktan alıp üzerine kalan zeytinyağını gezdirin ve soğumaya bırakın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul