Konu
:
Rulo Tahinli Milföy Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Rulo Tahinli Milföy Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Rulo Tahinli Milföy Tatlısı
Malzemeler :
4 Yaprak Milföy Hamuru
3 Yemek Kaşığı Tahin
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Sıvı Yağ
Susam
Çörek Otu
Hazırlanışı :
Milföy hamurlarınız dondurulmuş ise yumuşamasını bekleyin
Kırılmadan katlanabilir hale geldiğinde kullanmamız gerekiyor
Bu sırada şeker ve tahini bir kasede iyice karıştırın
Milföyler yumuşadığında yarısına şekerli tahin karışımınızı yayın
Daha sonra milföyünüzü boşluk kalmayacak şekilde rulo yapın
Rulo ettiğiniz milföyü önce ortadan buçakla kesin
Her bir ruloyu tekar ikiye kesin
Son olarak bu 4 parça ruloyu da ortadan ikiye keserek toplamda 8 parça rulo elde edeceksiniz
Rulolarınızı tepsiye almadan önce fırın tepsinizi mutlaka yağlayın
Her bir rulonun yan tarafından parmağınızla bastırarak daha ince ve geniş olmasını sağlayın
Tepsiye dizdikten sonra üzerine susam ve çörekotu ekleyin
180-200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Püf Noktası :
Dilerseniz çıtır ruloları kakaolu fındık kreması ile de hazırlayabilirsiniz
Tatlı yerine tuzlu çıtır rulo da hazırlamak mümkündür
Bunun için üçgen eritme peynir ya da tuz ilave ettiğiniz labne peyniri kullanabilirsiniz
Tuzlu çıtır rulolar için mutlaka susam ve çörek otu serpmeden önce yumurta sarısı sürmeyi unutmayın
Tuzlu seçenekler için zeytin ezmesini de öneririm
Siyah ya da yeşil zeytin ezmesini de tarifteki şekilde uygulayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul