Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Lor Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Lor Tatlısı



Malzeme Listesi:

3 Yumurta
500 Gr Tuzsuz Lor Peyniri
1 Su B Toz Şeker
Yarım Çay B İrmik
2 Çorba K Tereyağı
1 Su B Un
1 Su B Pirinç Unu
1 Portakal Kabuğu Rendesi
1 Pk Kabartma Tozu

Şerbeti İçin:
4 Su B Toz Şeker
4,5 Su B Su
1 Dilim Limon

Hazırlanışı:

Lor peyniri ve tereyağını süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz İrmik, portakal kabuğu rendesi, toz şeker, kabartma tozu, 3 yumurta, un ve pirinç ununu koyup iyice karıştırıyoruz


Yumuşak bir karışım elde ediyoruz Şanti torbasına dolduruyoruz Fırın tepsisini yağlıyoruz Tatlı hamurundan tepsinin içine yuvarlak şekilde sıkıyoruz Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz


Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz Tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini sıcak olarak döküyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla