Konu
:
Portakallı Lor Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Lor Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Lor Tatlısı
Malzeme Listesi:
3 Yumurta
500 Gr
Tuzsuz Lor Peyniri
1 Su B
Toz Şeker
Yarım Çay B
İrmik
2 Çorba K
Tereyağı
1 Su B
Un
1 Su B
Pirinç Unu
1 Portakal Kabuğu Rendesi
1 Pk
Kabartma Tozu
Şerbeti İçin:
4 Su B
Toz Şeker
4,5 Su B
Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Lor peyniri ve tereyağını süzgeçten geçirip karıştırma kabına alıyoruz
İrmik, portakal kabuğu rendesi, toz şeker, kabartma tozu, 3 yumurta, un ve pirinç ununu koyup iyice karıştırıyoruz
Yumuşak bir karışım elde ediyoruz
Şanti torbasına dolduruyoruz
Fırın tepsisini yağlıyoruz
Tatlı hamurundan tepsinin içine yuvarlak şekilde sıkıyoruz
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, şeker, su ve limonu tencereye koyup pişiriyoruz
Tatlı fırından çıktıktan sonra şerbetini sıcak olarak döküyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul