Konu
:
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı
Malzeme Listesi:
4 Ayva
1 Su B
Toz Şeker
Su
1 Tatlı K
Karanfil
Üzeri İçin:
1 Kase Vişne
1 Çay B
Toz Şeker
1 Su B
Su
1 Tatlı K
Nişasta
Süslemek İçin:
Kaymak
Yeşil Fıstık
Hazırlanışı:
Ayvaları soyup 4'e bölüyoruz
Geniş bir tencereye koyuyoruz
Ayvaların yarısını geçicek kadar sıcak su döküyoruz
Karanfil ve biraz ayva çekirdeği koyuyoruz
Ayvalar piştikten sonra şekerini döküyoruz
Kapağı kapalı olarak kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz
Şeker eriyip ayva çekirdekleri ile birlikte akışkan bir kıvam aldıktan sonra ayvaları servis tabağına alıyoruz
Üzerini için, vişneleri küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz
Su, toz şeker ve nişastayı döküp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak sosumuzu pişiriyoruz
Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz
Ayvaların üzerine ılık sosunu döküyoruz
Soğuduktan sonra kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul