Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Vişneli Ayva Tatlısı



Malzeme Listesi:

4 Ayva
1 Su B Toz Şeker
Su
1 Tatlı K Karanfil

Üzeri İçin:
1 Kase Vişne
1 Çay B Toz Şeker
1 Su B Su
1 Tatlı K Nişasta

Süslemek İçin:
Kaymak
Yeşil Fıstık

Hazırlanışı:

Ayvaları soyup 4'e bölüyoruz Geniş bir tencereye koyuyoruz Ayvaların yarısını geçicek kadar sıcak su döküyoruz Karanfil ve biraz ayva çekirdeği koyuyoruz Ayvalar piştikten sonra şekerini döküyoruz

Kapağı kapalı olarak kısık ateşte biraz daha pişiriyoruz Şeker eriyip ayva çekirdekleri ile birlikte akışkan bir kıvam aldıktan sonra ayvaları servis tabağına alıyoruz Üzerini için, vişneleri küçük bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz

Su, toz şeker ve nişastayı döküp koyu bir kıvam alana kadar sürekli karıştırarak sosumuzu pişiriyoruz Piştikten sonra ılımaya bırakıyoruz

Ayvaların üzerine ılık sosunu döküyoruz Soğuduktan sonra kaymak ve yeşil fıstık ile süsleyip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla