Yalnız Mesajı Göster

Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı



Malzeme Listesi:

4 Yumurta
1 Su B Toz Şeker
1 Su B Hindistan Cevizi
1 Su B Galeta Unu
1 Pk Vanilya
1 Pk Kabartma Tozu
1 Çay B Sıvıyağ
1 Çay B Toz Fındık

Şerbeti İçin:
1 Su B Toz Şeker
1,5 Su B Su

Kreması İçin:
4 Su B Süt
1 Su B Hindistan Cevizi
1 Çorba K Un
1 Çorba K Pirinç Unu
1 Tatlı K Nişasta
6 Çorba K Toz Şeker

Üzeri İçin:
Fındık

Hazırlanışı:

4 yumurtayı karıştırma kabına kırıyoruz Toz şekeri koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz Toz fındık, hindistan cevizi, galeta unu, vanilya, kabartma tozu ve sıvıyağı döküp karıştırmaya devam ediyoruz

Yağlanmış borcam bir kaba karışımı döküyoruz Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye koyup pişiriyoruz Soğumaya bırakıyoruz

Kreması için, süt ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz Şeker eridikten sona un, pirinç unu, nişasta ve hindistan cevizini koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişiriyoruz

Tatlı fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküyoruz Şerbetini çektikten sonra üzerine kremasını döküp yayıyoruz Kırılmış fındık serpip servis ediyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla