Konu
:
Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı
Yalnız Mesajı Göster
Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı
06-26-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hindistan Cevizli Unsuz Tatlı
Malzeme Listesi:
4 Yumurta
1 Su B
Toz Şeker
1 Su B
Hindistan Cevizi
1 Su B
Galeta Unu
1 Pk
Vanilya
1 Pk
Kabartma Tozu
1 Çay B
Sıvıyağ
1 Çay B
Toz Fındık
Şerbeti İçin:
1 Su B
Toz Şeker
1,5 Su B
Su
Kreması İçin:
4 Su B
Süt
1 Su B
Hindistan Cevizi
1 Çorba K
Un
1 Çorba K
Pirinç Unu
1 Tatlı K
Nişasta
6 Çorba K
Toz Şeker
Üzeri İçin:
Fındık
Hazırlanışı:
4 yumurtayı karıştırma kabına kırıyoruz
Toz şekeri koyup çırpma teli ile karıştırıyoruz
Toz fındık, hindistan cevizi, galeta unu, vanilya, kabartma tozu ve sıvıyağı döküp karıştırmaya devam ediyoruz
Yağlanmış borcam bir kaba karışımı döküyoruz
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz
Şerbeti için, şeker ve suyu tencereye koyup pişiriyoruz
Soğumaya bırakıyoruz
Kreması için, süt ve toz şekeri orta boy bir tencereye koyup ocağın üzerine alıyoruz
Şeker eridikten sona un, pirinç unu, nişasta ve hindistan cevizini koyup sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişiriyoruz
Tatlı fırından çıktıktan sonra soğuk şerbetini döküyoruz
Şerbetini çektikten sonra üzerine kremasını döküp yayıyoruz
Kırılmış fındık serpip servis ediyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul